Durant la setmana del 17 al 22 d’agost es reprenen les intervencions arqueològiques al fortí del Castellar. Enguany, des de l’equip de recerca, obrirem els treballs a qui vulgui conèixer des de dins el jaciment i en què consisteix la recerca arqueològica.

El programa de recerca arqueològica del fortí del Castellar està integrat dins el projecte d’investigació “El canvi sociocultural a la Cessetània oriental (Penedès i Garraf) durant la protohistòria i l’època romano-republicana”, coordinat pel catedràtic de la Universitat de Barcelona Dr. Joan Sanmartí i Grego. Els treballs estan co-dirigits per Mireia Sabaté Balada de la cooperativa ArqueoVitis i Jordi Morer de Llorenç de Món Iber Rocs SL.

Després de la descoberta i primeres campanyes d’excavació del jaciment als anys vuitanta, des del 2014, quan es va reprendre la investigació, s’han realitzat, ininterrompudament, intervencions cada juliol. Any rere any els treballs al jaciment comptaven amb la participació d’estudiants en pràctiques d’arqueologia o història de diverses universitats catalanes i espanyoles; així com amb la col·laboració d’una vintena de joves d’arreu del món que participaven en el camp de treball internacional The Iberians, life underground”, que s’organitzen des del Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya juntament amb l’ajuntament de la Llacuna i amb la gestió de la Fundació Escolta Josep Carol.

Enguany, per la situació actual, el camp de treball ha quedat suspès així com la possibilitat d’allotjar estudiants. Tot i això, des de l’equip de recerca i l’ajuntament no es vol renunciar a continuar la investigació i, més que mai, obrir-la a la participació de veïns i veïnes de la zona i convertir-ho en una activitat lúdic-formativa. Una pràctica que no es podia dur a terme els altres anys.

Durant aquesta campanya, els treballs arqueològics es centraran en l’àrea de l’accés i pany de muralla nord. Una zona d’alt interès històric i que ens permet treballar a l’ombra i amb totes les mesures de seguretat i salut de distanciament físic recomanades.

Podran participar fins a 10 persones per dia -a banda de l’equip tècnic- totes aquelles persones majors de 16 anys, i sense límit d’edat, amb ganes de descobrir les restes d’aquest poblat dels segles III-I aC. L’horari serà intensiu de matins de dilluns a dissabte de 8 a 14 h.

Per més informació o apuntar-se alguns dels dies, contactar amb: llacuna.recupera@gmail.com o al (+34) 677.73.98.88.

Us hi esperem!