La Font de la Canya, situat a Avinyonet del Penedès, és un jaciment arqueològic emblemàtic de la recerca del Penedès, amb una seqüència de 18 anys de campanyes d’excavacions consecutives (1999-2017), ha proporcionat un volum de dades excepcional, en qualitat i quantitat, que representen una aportació cabdal al coneixement de la primera edat del ferro i l’època ibèrica al nostre país.

Font de la Canya va ser un centre de mercaderies d’època ibèrica habitat entre els segles VII-I aC situat al bell mig del Penedès. L’emmagatzematge i distribució de cereals, base de l’agricultura i de l’alimentació de l’època, va ser l’activitat principal a Font de la Canya. Ho demostra l’excavació arqueològica de centenars de sitges o dipòsits de cereals, així com diversos espais de treballs destinats a la gestió de cereals i altres mercaderies.

Els materials arqueològics recuperats, rics i sovint excepcionals, ens informen sobre l’economia dels ibers i els intercanvis comercials amb diferents cultures del mediterrani com fenicis, grecs, cartaginesos i romans, això li confereix un caràcter cosmopolita, transformador i comercial. Les excavacions arqueològiques han identificat nombroses dades relacionades amb els inicis de la vinya i el vi al territori, que es remunten al segle VII aC i s’associa amb els intercanvis comercials amb els fenicis.

El jaciment és visitable des de l’any 2013 i es complementa amb el Centre d’Interpretació DO Vinífera es podrà fer un recorregut per la història de la vinya i el vi a través dels materials recuperats al jaciment durant més de 20 anys.

Per informació i reserves de visites guiades:

arqueovitis.activitats@gmail.com

+34 606 866 979 (de Dilluns a Divendres de 9 a 17h)

www.fontdelacanya.cat