ArqueoVitis sccl neix com la primera cooperativa amb la condició d’iniciativa social i sense ànim de lucre, destinada a donar serveis de caire científic i divulgatiu sobre el patrimoni arqueològic, cercant la convivència amb els agents socials de l’entorn i la possibilitat d’ajudar el jovent a créixer formativa i laboralment en aquest sector.

El projecte de creació de la cooperativa ArqueoVitis sccl esdevé singular per la innovació que suposa en el món de la investigació arqueològica, la divulgació del patrimoni i el turisme, així com per la integritat del seu impacte en el territori.

A través de l’aposta per l’economia social, vol donar resposta a les necessitats generades per la falta de mitjans en la recerca, a l’interès del públic no especialitzat i a la inserció laboral dels especialistes del sector.

La cooperativa participa en la gestió de diferents jaciments arqueològics de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i l’Anoia. Compta amb la cooperativa Actua sccl com a sòcia col·laboradora, però la intercooperació abasta a quatre cooperatives de l’economia social.

ArqueoVitis és una cooperativa que uneix la passió per l’arqueologia i el convenciment que la socialització del patrimoni farà un Penedès millor en el futur


El nom

El nom de la cooperativa neix arrel d’un taller, el Taller ArqueoVitis, creat per ensenyar com l’equip d’arqueologia descobreix les restes de llavors de raïm i altres espècies vegetals en els sediments arqueològics del jaciment de la Font de la Canya, ubicat a Avinyonet del Penedès.