El nom de la cooperativa neix arrel d’un taller, el Taller ArqueoVitis, creat per ensenyar com l’equip d’arqueologia descobreix les restes de llavors de raïm i altres espècies vegetals en els sediments arqueològics del jaciment de la Font de la Canya, ubicat a Avinyonet del Penedès.

Les persones que han fet néixer aquest projecte són joves professionals dins el sector de la recerca científica, de l’educació i de la divulgació i comunicació, que des de fa anys treballen en diferents projectes lligats al patrimoni i a la seva socialització.

La reinserció i formació de joves no formats; la conscienciació i educació social en la revalorització del llegat històric; la conservació dels béns històric-artístics; la recerca científica i assessorament històric; així com l’aproximació del patrimoni a tota la comunitat, ha estat el que ha ocupat professionalment als socis fundadors d’aquest nou projecte cooperativista.

Equip:

Mireia Sabaté i Balada

Dani López Reyes

Cooperativa Actua

 

ArqueoVitis és una cooperativa que uneix la passió per l’arqueologia i el convenciment que la socialització del patrimoni farà un Penedès millor en el futur

 

 

Entrevista a “Surt de Casa”:

Socialitzar el patrimoni per donar més valor al Penedès