Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. És considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Les Jornades Europees de Patrimoni compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

Enguany, les Jornades Europees de Patrimoni se celebren sota el lema ‘Patrimoni i sostenibilitat’, proposat pel Consell d’Europa. Amb aquest tòpic, conviden a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. Ens convida a explorar el paper del patrimoni cultural en un futur sostenible.

Des d’ArqueoVitis col·laborem amb els ajuntaments d’Avinyonet del Penedès i Cubelles per oferir activitats gratuïtes:

CUBELLES

Dissabte 8/10 a les 10.30h. Visita guiada a les restes de la ciutat portuaria ibèrica de la Mota de Sant Pere. L’activitat finalitzarà amb un tast de pa amb formatge i vins ecològics.

Av. Jaume I, 20. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Inscripcions: www.cubelles.cat.

Més informació a: www.cubelles.cat o patrimoni.gencat.cat

AVINYONET DEL PENEDÈS:

Dissabte 8/10 i diumenge 9/10 a les 10 i 12h: Visita guiada al Centre d’Interpretació DO Vinífera.

Local social municipal d’Avinyó Nou. Carrer Carme, 1 bis Avinyó Nou.
No cal cita prèvia.

Més informació a patrimoni.gencat.cat