El castell de Jorba és un dels elements més emblemàtics i visibles del terme de Jorba, a l’Anoia. El castell està situat al Puig de la Guàrdia, a 449 m d’altitud, des d’on contempla tota la Cònca d’Òdena i els passos que segueixen el riu Anoia i els seus afluents cap a terres de la plana de la Segarra i l’alta Anoia.

Com a “castro Iorba” apareix documentat per primera vegada l’any 974, en època de Borrel II; un moment en que els comtats cristians catalans estaven extenent-se vers l’oest i sud ocupant antigues zones de domini musulmà durant el segle anterior.

El projecte de recerca i posada en valor del castell, està motivada per la voluntat, des de fa anys, de l’Ajuntament en recuperar, les restes conservades del castell de Jorba per tal de posar-les en valor i donar-li un nou ús com a bé patrimonial visitable com un recurs turístic i divulgatiu més del municipi.

Més informació